Sådan indretter du boligen ud fra designerens principper

Designer og arkitekt Bruno Jakobsen arbejder altid ud fra tre gennemgående designprincipper, uanset hvilke projekter det handler om. Få designerens tips til indretning, og lad dig inspirere af hans karakteristiske design.

Det kan være en stor mundfuld, når man som ny eller kommende boligejer står over for at designe drømmehjemmet, som både skal have karakter og kunne fungere i mange år. Her deler designer og arkitekt Bruno Jakobsen tre designprincipper, som han altid arbejder ud fra – både i samarbejdet med kunder og i sit eget hjem.

#1 Lad æstetikken vise vej

– Kunder bruger ofte meget tid på at tænke praktisk. Jeg appellerer til, at æstetik kommer før praktik. Det er dit livs største investering. Hvis du tillader æstetikken at komme ind, får du et meget mere tiltalende resultat, lyder det første råd fra Bruno Jakobsen.  

 

#2 Brug materialer, der skaber hygge

– Fælles for alle mine projekter er, at de er hyggelige på grund af de materialer, vi arbejder med. For mig er det primært træ og træbaserede produkter, som skaber varme og en home feeling, forklarer Bruno Jakobsen i sit andet råd.

 

#3 Vær konsekvent

– I mit arbejde er materialesætningen vigtig for at få succes. Vælg tre til fire materialer, og vær konsekvent. Æstetik opstår, når man er konsekvent og har evnen til at fravælge. Personligt arbejder jeg meget med natursten, træ, Troldtekt træbeton samt noget glat og hvidt, for eksempel gips, der kan fremhæve de øvrige elementer, siger Bruno Jakobsen om det tredje designprincip, han arbejder ud fra.

Tre eksempler på Bruno Jakobsens arbejde

Her kan du se eksempler fra Bruno Jakobsens portefølje samt fra hans eget stemningsfulde hjem, The Nordic Barnhouse Project. Alle steder indgår Troldtekt akustikløsninger i designet.

Foto: Tommy Kosior, Troldtekt A/S

Sommerhus ved Begtrup Vig

– Familien drømte om et længehus som sommerhus med plads til gæster, og de havde set mine andre projekter, hvor jeg også har brugt sortmalet Troldtekt. På en naturgrund som deres er der samme udsigt i hele huset med tværgående vinduer. Det er en kunstart at få alle ønsker til at gå op – også med grundplanens længde, bredde og højde, som skal være i balance. Det er vi lykkedes rigtig godt med, synes jeg.

Se billeder og læs om sommerhuset

Foto: Helene Høyer Mikkelsen, architect Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Sommerhuset Villa Ydyn i Ebeltoft

– Familien ønskede en tilbygning til det gamle A-hus på grunden, og jeg synes, vi lykkedes godt med at skabe sammenhæng mellem det nye og det eksisterende, hvor stemningen er bevaret. De to elementer er bundet sammen af en tunnel, hvor der er valgt Troldtekt. Udenfor er huset bundet sammen af terrasse, sauna og indbyggede solbænke. A-huset bruges af gæster, og familien er selv flyttet over i tilbygningen.

Se billeder og læse mere om Villa Ydun

Foto: Tommy Kosior, Troldtekt A/S

The Nordic Barnhouse Project

Selv bor og arbejder Bruno Jakobsen fra sit nybyggede længehus i eksklusive materialer, ny-nordisk stil og med naturen grænsende helt op til terrassen – samt skovudsigt hele vejen rundt. 

– Allerede med vores sommerhus opdagede vi, at sortmalet Troldtekt kan noget særligt – der bliver skabt en stemning, når brikkerne kædes sammen. Normalt kan det tage lang tid at gøre et hjem hyggeligt, men den sorte farve skaber en home feeling. Derfor tegner jeg også altid sorte akustiklofter som en del af mine løsninger til kunder, for loftet er så vigtigt et element i hele byggeriet, siger Bruno Jakobsen og fortsætter:

– Kernen for os er placeringen i naturen, og orangeriet er vores bedste investering overhovedet. Men i dagligdagen er det Troldtekt, vi er mest glade for. Akustikloftet skaber ro i det 37 meter lange hus. Alle, der besøger os, bemærker stilheden. I stedet for indendørs støj er det naturens lyde, vi hører.

Se fotos, og læs mere om The Nordic Barnhouse Project

Følg Bruno Jakobsen på Instagram @thenordicbarnhouseproject og @brunojakobsendesign