Samlingspunkt i Carlsberg Byen
Kokken Adam Aamann har åbnet Genbo på Kildepladsen i Carlsberg Byen, hvor det er lykkedes at forene bydelens industrielle bygningskultur med en moderne atmosfære, der bringer maden i fokus.
Hos Genbo kan de lokale hente bagerbrød og take away, men også nyde morgenkaffen eller Aamanns smørrebrød i restauranten. Her er god plads og højt til loftet for både gæsterne og køkkenet, og stedet er derfor også tænkt som et lokalt samlingspunkt. Bygningen er nyopført, men passer arkitektonisk ind i Carlsbergs historiske rammer, hvor særligt røde tegl er gennemgående. Beliggenheden har givet inspiration til indretningen, som griber den traditionelle og ærlige tilgang til både indretning og mad.
Aamanns køkken er kendt for sit gode håndværk, gode lokale og ofte økologiske råvarer, men samtidig fornyelse af velkendte retter. Indretningen er ligeledes bygget op omkring solide og velkendte materialer som træ, tegl og læder, men kombineret på nye måder.
Genbrug og taktile materialer
”Vi har blandt andet valgt delvist at indrette restauranten med smukke gamle fyrretræsmøbler i stedet for at få produceret nye - vi har været på et års lang jagt på alskens loppemarkeder, DBA og auktionshuse for at samle den ikoniske stol fra den nulevende danske møbelarkitekt Rainer Daumiller”, fortæller Anders Busk Faarborg fra ATM Design. Valget af stole er karakteristisk for stedets fortælling, hvor alt er velovervejet og patina en fin genvej til at skabe et sted med charme og hygge.
Ligeledes har akustikken været vigtig, og her er valgt sort Troldtekt til lofterne, der sammen med det øvrige inventar dæmper efterklangstiden i det ellers rå rum. Restauranten er inddelt i områder med forskellige typer træmøbler, kombineret med læderpolstrede siddeplader. Rummet er smukt knyttet sammen af planter i store lerkrukker, håndplukkede lamper og røde rammer og inventar i træ. Den røde farve er en velvalgt kontrast til det flaskegrønne facadeparti.