Beton og glas bliver til rum og lys
Poul Schmith / Kammeradvokaten er nu samlet på én adresse på Kalvebod Brygge i det tidligere godsbanehotel. Bygningen fra 1967 har fået nyt liv med store vinduespartier og indbydende materialer.
KB 32 er den 180 meter lange bygning blevet kaldt efter adressen og charmen har været til at overse. Men en gennemgribende renovering af arkitekt Ole Hagens værk, har tydeliggjort bygningens væsen og potentiale.
”Vi har ønsket at respektere det oprindelige udtryk ved at videreføre og forstærke den takt, huset oprindeligt er født med tilbage i 1960’erne,” siger Simon Natanael Svensson, partner i Vilhelm Lauritzen Arkitekter.
På de 5 etager ligger Poul Schmith / Kammeradvokaten og Rigsarkivet. Betonstrukturen åbnede mulighed for en multifunktionel indretning, hvor lukkede funktioner er samlet midt i bygningen, mens rummene flyder mere åbent langs facaderne med 4,5 meter til loftet. Vinduespartierne, der er 3,8 meter høje på begge sider af bygningen, giver et fantastisk lys langt ind i rummene.
Bevidste materialer
Betonbjælkerne indrammer rummet og giver en fin rytme til den indre facade. Søjlerne er friholdt, således at gardinerne kan samles bag søjlerne, og de dybe karme kan anvendes som siddenicher.
Lofterne langs facaderne er hvide Troldtekt plader i lange formater, som giver nogle rolige loftsflader, samtidigt med at de reflekterer lyset og absorberer lyden. Lysarmaturer er placeret imellem pladerne parallelt med betonsøjlerne, hvilket blot er endnu en fin detalje i transformationen.
Gulvene er massive trægulve, som også bidrager til oplevelsen af den nordiske stemning, hvor materialernes både rå og varme overflader giver nogle kontraster og fint indrammer den klassiske møbelindretning og de mange kunstværker.