Arrangement: Gentænk ressourcerne i fremtidens arkitektur

Hør tre eksperter fortælle om nye og kreative måder at bygge på. Oplev også, hvordan visioner er omsat til virkelighed i Danmarks højeste træbyggeri på Aarhus’ spirende Sydhavn. Hvis du arbejder med bygningsprojekter, kan du nu booke en plads på arrangementet ’Ressourcearkitekturens Pionerer’. 

22.10.2024

Kan byggerådgivere med fordel rette blikket mod udlandet for at forene bæredygtighed og æstetik? Hvad er regenerativt byggeri? Hvordan har teamet bag Danmarks højeste træbyggeri genbrugt vindmøllevinger og andre materialer? Få svarene, når Troldtekt og Komproment inviterer til et eksklusivt arrangement i Aarhus.   

Arrangementet ’Ressourcearkitekturens Pionerer’ er for professionelle, der arbejder med byggeprojekter og kræver tilmelding. Det foregår torsdag den 7. november 2024 kl. 14.00-18.30 i det banebrydende kontorhus TRÆ på Sydhavnen. 

Tilmeld dig senest 1. november til en af følgende:

> Bente Rasmussen Therkildsen, Troldtekt, tlf. 2773 6700 eller brt@troldtekt.dk

> Allan Rønn Plougmann, Komproment, tlf. 2180 4083 eller arp@komproment.dk 

Ressourcearkitekturens Pionerer bliver et årligt arrangement i november med fokus på innovativt byggeri. Denne gang er temaet kreativitetens rammer


Viden, netværk og bobler

I løbet af eftermiddagen kommer du til at høre tre ekspertoplæg:

  • Anders Lendager fra Lendager Arkitekter fortæller om udviklingsprocessen bag byggeriet TRÆ. Han kommer ind på brugen af biogene materialer samt innovationer inden for genbrugsmaterialer. 
  • Jens Martin Suzuki-Højrup fra Tegnestuefællesskabet Det Levende Hus taler om japansk-skandinavisk arkitektur. Hvordan sikrer vi, at dialogen om bæredygtighed også handler om løsninger og æstetik?   
  • Hanne Tine Ring Hansen fra ingeniørfirmaet Søren Jensen fortæller om regenerativt byggeri. Hvordan indgår det i en design- og beslutningsproces – og hvordan bliver det økonomisk rentabelt for samfundet? 

Efter oplæggene vil der være mulighed for at netværke med branchekolleger over et glas bobler. 

Genbrug og eksperimenter i TRÆ

TRÆ, hvor arrangementet finder sted, er et på mange måder nytænkende byggeri – især når det gælder materialevalg. Både udvendigt og indvendigt er der bygget med en stor mængde genbrugsmaterialer. For eksempel er der anvendt genbrugte vindmøllevinger som solafskærmning, mens facaden har fået en aluminiumsbeklædning af aflagte tagplader fra en almen boligforening i Herlev.  

Tre af byggeriets etager er dedikeret til at eksperimentere med nye materialer, der kan skubbe yderligere til den grønne dagsorden. En etage bliver udelukkende bygget af genbrugsmaterialer. Den anden etage er med biobaserede materialer som blandt andet træ, og den tredje etage bliver en upcyclet etage, hvor genbrugsmaterialer får nyt liv.

På etagen med genbrugsmaterialer er der blandt andet monteret genbrugte Troldtekt akustikplader.

Læs mere i vores temaartikel om TRÆ

 

FAKTA: Ressourcearkitekturens Pionerer

Hvad?
Arrangement for arkitekter om innovativt byggeri med fokus på kreativitetens ammer

Hvornår?
Torsdag den 7. november 2024, kl. 14.00-18.30

Hvor?
I kantinen i TRÆ, Kalkværksvej 1, 8000 Aarhus C

Tilmelding til en af følgende:

> Bente Rasmussen Therkildsen, Troldtekt, tlf. 2773 6700 eller brt@troldtekt.dk

> Allan Rønn Plougmann, Komproment, tlf. 2180 4083 eller arp@komproment.dk